Непредвидените обстоятелства – положителни тестове и задължителната карантина, доведоха до промени в състава на Чавдар Чернев. Петима от първоначално селектираните играчи отпаднаха за двубоите в Латвия. Поради подобни проблеми не могат да пътуват и други от състезателите, включени в разширения състав. Така отборът ни ще пътува с 15 хандбалисти за Добеле. От групата отпаднаха Николай Нейчев (Пирин 64, Гоце Делчев), Тодор Русков (Пирин 64, Гоце Делчев), Владислав Йоргов (Локомотив, Горна Оряховица), Димитър Иванов (Шумен 61, Шумен) и Димитър Стоянов (Спартак, Варна). Новите имена са Станислав Йорданов (Чардафон, Габрово), Йордан Михайлов (Шумен 61, Шумен), Петко Петков (АСТИ 91, Хасково) и Николай Генов (Локомотив, Горна Оряховица).

Българският тим днес заминава за Латвия. Срещите в 10-хилядното градче Добеле са в събота от 16.40 и в неделя от 13.45 и ще бъдат ръководени от естонските рефери Марион Кул и Алвар Тинт. Делегат на двубоите ще бъде Фредрик Уд от Финландия. Победителят от двата мача ще се класира за основния кръг от квалификациите за Европейското първенство в Германия през 2024 година.

Предвид предстоящите мачове на мъжкия национален отбор три от срещите в предстоящия 11 кръг от първенството в „А“ РХГ при мъжете се отлагат. Това са двубоите „Чардафон“ – „Спартак“, „Осъм“ – „Локомотив“ (Мездра) и „Локомотив“ (Г.Оряховица) – „Добруджа“. БФ Хандбал работи в тясно сътрудничество с клубовете за определяне на нови дати за изиграването на срещите. По програма ще се състои само мачът „Пирин 64“ – „Левски“, който е в събота от 14 часа в „Неврокоп Арена“.

Източник: bulgarianhandball.eu