ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ!

  • Събраните от почистването отпадъци да се поставят в съдовете за битови отпадъци или в чували до тях, с изключение на едрогабаритните такива. Желателно е използването на цветните съдове за разделно събиране на отпадъци по предназначение;
  • Едрогабаритните отпадъци (дивани, канапета, фотьойли, санитарен фаянс, тоалетни чинии, матраци, дюшеци и др.) да се поставят до съдовете за битови отпадъци;
  • Премахването на дървета и кастренето на клони да се извършва само след разрешение от отдел „Публична инфраструктура и околна среда” при Община Враца, съгласно Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на община Враца.
  • Всички организиране групи е необходимо да уведомят за намерението си да участват в инициативата и предпочитаната територия, която ще почистват на тел. 092/62 22 61 или на сайта на Община Враца.

За допълнителна информация - телефон 092/624 581, вътр. 257 и 283 или в сайта на общината.

Важно: Да не се изхвърлят в контейнерите опасни отпадъци и излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.

Община Враца припомня, че от 18 до 23 септември 2017 година ще се проведе втората кампания за разделно събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и негодни за употреба батерии и акумулатори.

Същите можете да предадете на ул. „Христо Смирненски” № 7 (базата на ф-ма „Ровотел стийл”).

По време на обявените кампании, фирмите се ангажират със събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване /ИУЕЕО/ от обекти, предварително заявени и на лица в неравностойно положение.