По време на събора бяха представени изложби на чистокръвни и породисти коне, крави, бикове, овце, зайци, кучета, гълъби, папагали и различни породи кокошки, както и на млечни продукти и вина.

Сред атракциите на събора бе и многократният шампион в различни международни киноложки изложби кучето Ведър – порода българско овчарско куче, със своя стопанин Димитър Илиев от Монтана.

Особен интерес предизвика богатия избор на сарашки изделия – конски сбруи и седла. Разбира се, присъстваха и занаятчии дърворезбари, които предлагаха оригинални изделия.

Йохан Вутов сподели за Media News, че особен интерес е предизвикал представянето на чистокръвните и породисти крави и бикове от шотландската порода „Абърдийн”, която семейството отглежда. Йохан допълни, че целта на събора е да прерасне от регионален в национален, тъй като интересът е изключително голям.

Освен споделяне на фермерски опит, се проведоха и различни състезания между чистокръвни коне тежковози, които се състезаваха в 5 категории. В първата категория до 430 кг победител стана кон Вели, сэбственост на Стоян Драгановски, във втората – до 500 кг, спечели конДим на Иван Джуревски, в третата – до 600 кг, най-силен бе кон Зоро на Стоян Стоянов, в четвъртата – до 700 кг– кон Мартин на Стефан Стефанов и в петата – до 800 кг – кон Лоренцо на Петрослав Калинов.

Победителите в съревнованията получиха купи и парични награди, връчени от кмета на община Мездра Иван Аспарухов.

За всички участници домакините подготвиха и традиционния курбан на майстора Тихомир Вутов, осветен от отец Дилян Иванов.

За доброто настроение се погрижиха музикантите от оркестъра на Цветомир Дамянов и великолепните танцьори от Ансамбъл „Мездра”