Четиринадесетото издание на популярния турнир събра стотици деца и младежи от спортни клубове от Варна, Пловдив, Пазарджик, Бургас, Монтана и др. градове, както и от Украйна, Молдова, Беларус, Сърбия, Хърватия, Румъния, Гърция, Словения, Унгария. За първи път се явиха и състезатели от Канада.

Преместването на турнира от Монтана в спортната зала „Арена” на Вършец не намали неговата привлекателност. Залата в курорта остана пълна през целия вчерашен ден, когато се състезаваха деца, а късно вечерта вече се пукаше по шевовете. Никой не си тръгна до малките часове на днешния ден, когато състезанието най-после завърши.

Кметът на Медковец Венци Евгениев даде началото на турнира, а състезателите поздравиха и кмета домакин Иван Лазаров, както и областния управител Росен Белчев, под чийто патронаж е организирано събитието. На подиума излязоха 218 двойки. Те впечатлиха публиката със своето изящно танцуване и красиво облекло. Играта им бе истинско удоволствие за зрителите в залата, които се пренесоха за часове в света на спортното изкуство и красотата.