В изложбата бяха намерили място още пособия, технически средства и материали, с които са работели чиновниците през годините. Ценков поздрави организаторите на проявите и даде думата на Владимир Славчев, ученик в 11 клас на СУ „Цар Симеон Велики“, който днес седна на кметския стол, да поднесе приветствие от негово име по случай празника. „Всички ние се гордеем със старопрестолния си град, с величието на историята му и достойните личности, живели в него. Искаме Видин и Видинският край да бъдат един от скъпоценните кътове на България, който пази родолюбивия дух на своите предци, красотата на народните традиции и богатството на плодородната си земя. За това се изисква търпение, постоянство и отдаденост. В Деня на българската община отправям към всички посланието да останем дълбоко свързани в любовта си към родовите корени, да се трудим и успяваме тук, където тежим на мястото си“ - се казва в поздравлението.

По случай празника Светлана Кръстева, началник отдел „Държавен архив“ – Видин, връчи на кмета Огнян Ценков копие от първата протоколна книга на Видинската община след Освобождението. Той прие с благодарност ценния документ, който ще остане за поколенията.

Секретарят на Общината Иванела Андреева изказа благодарност към представителите на всички институции и гражданите, които имат принос в организирането на изложбата.

Друга инициатива, свързана с празника, бе извършването в момента или в рамките на работния ден на услуги, които се предлагат като обикновени. Гражданите бяха обслужвани от служителите в Информационния център бързо и качествено.

Във връзка с 12 октомври кметът на Видин Огнян Ценков получи и специално поздравление от Съвета на децата, което му бе връчено от представителя на Област Видин Гергана Джунова. Тя е ученичка в 10 клас на Профилираната природо-математическа гимназия „Екзарх Антим I“. В нейното лично послание пише: „Общината освен територия представлява също общност от хора, които я съставляват и като такава е нужно да бъде управлявана с бистър ум и честно сърце“.

Източник: vidin.bg