От Министерство на околната среда и водите е извършена и проверка:

"Прегледаха внимателно цялата документация, направиха избирателни посещения в домакинства и докладът, с който те излязоха е с изключително положително становище относно правомерното разходване на средства и правилно изпълнение на дейностите."

В края на миналата година Община Видин е подала проектно предложение по Програма "Околна среда". По новия проект се очаква още над 3700 домакинства да получат нови отоплителни уреди. В момента тече етапът на оценка, а междувременно е обявена и обществена поръчка за избор на изпълнител:

"Първо ще започнем с тези домакинства, които са одобрени на административно ниво и са изрядни, но не достигнаха средствата. Те са близо 700. Ще започнем първо с тях веднага щом сключим договор с фирма изпълнител, след което новите заявления по мои очаквания ще стартира тяхното набиране в средата на юни месец настоящата година."

Преминалите успешно административна оценка в предходния етап няма да се налага да подават отново заявления, а само ще попълват декларация, за да потвърдят, че няма промяна в предходно декларираните обстоятелства. /БНР