В пилотното издание на инициативата във Фонда са налични безплатни счетоводни услуги за 1 година от Консултантска къща „Стратегии“, изработка на лога от ABC Design and Communication, разработване на интернет страници от Враца Софтуер Общество и хостинг и домейни от superhosting.bg. Advokatami.bg допринасят с безплатна регистрация на юридически лица. Магдалена Найденова предлага подкрепа за създаване на маркетингова стратегия, консултации при изработка на рекламни материали и изграждане на базови търговски умения.

Победителките, които получиха наградите си по време на официална церемония в зала „Генератор“, София.

  • Миглена и Катерина от Враца, проект „Какаляшка box“ и Багри“ Events&Design“. Две приятелки с различни интереси и образование. Хобито им е изработването на различни неща от вълна и организирането на различни събития като фестивали, карнавали, сватби, рождени дни.
  • Елена Миланова от Видин. Продажба на детски стоки - легла, кошари, облекло за малчугани, колички, триколки, активна гимнастика, столчета за кола и т.н.
  • "Рай Челопек" ЕООД от Враца. Развитие на Къща за гости "Рай", за да се използва недостатъчно реализирания до момента туристически потенциал на Врачанския Балкан и с. Челопек - изключително красива природа и богато историческо и културно наследство.
  • Кристина Илиева от Лом, неправителствена организация „Археологията Утре“. Организацията ще развива дейности като обучения, конференции, социални и културни мероприятия, изследвания, подпомагания на местни музеи и учреждения в сферата на културното наследство, публични презентации и срещи, привличане на чуждестранни специалисти, както и възстановяване на археологическата дейност извън единствено извършване на разкопки на територията на Северозападна България, като част от Западните Балкани.
  • Хрисияна Христова от Враца. Младежка неправителствена организация за популяризиране на програми, чрез които да се създаде мрежа от млади хора, които да осъществяват различни благотворителни акции и да бъдат доброволци. Допълнително ще се осъществяват дейности за популяризиране на нашето природно и културно наследство - на Враца и на целия Северозападен регион, тъй като наистина имаме богато наследство, на което все още малко не му достига да достигне до повече хора и да се привлекат повече туристи.
  • Цвети-Слава Асенова от Враца с проект Brimkie. Социално отговорен бизнес с амбиция да се превърне в социално предприятие. Дами от уязвими групи плетат на ръка детски играчки и сувенири от рециклирана памучна прежда. Продуктите са екологични и безопасни дори и за най-малките.
  • Цецка Александрова град Видин с проект Art House Gallery. Бизнесът се базира на изкуство - ателие за изкуство и ръчна изработка. Продават се авторски картини и се провеждат кръжоци за деца и работилници за възрастни на различна тематика - Изобразително и приложно изкуство, бродерия, плетене и др.