© МВР - Монтана

Старши инспектор Николай Николов е награден за ангажираността и отдадеността си при реализирането на цикъл от международни учения проведени в град Монтана по линия на Механизма на Гражданска защита на Европейската комисия в периода от 2010 г. до 2020 г.

Старши инспектор Николай Николов е служител в „Центъра за професионално обучение” към РДПБЗН – Монтана от 2009 г. Завършва Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” в град Долна Митрополия, област Плевен, като придобива квалификация военен инженер по летателни апарати и машинен инженер.

Професионалната си кариера започва през 1993 г., като офицер по разпределение, към Министерство на отбраната, Като офицер,старши техник в група „Самолети и двигатели”, Николов е служил в поделението в село Габровница (летище Габровница), област Монтана и в поделението в село Доброславци (авиобаза Доброславци), област София.

Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР участва в консорциуми за провеждане на международни полеви учения за Модули за Гражданска защита на Европейския съюз МОДЕКС, като Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Монтана подготвя учението на местно ниво.

Досега в град Монтана са проведени международни полеви учения през 2013 г., 2016 г., 2018 г. и 2019 г., чиято цел е да се тестват възможностите на различни държави за реагиране и сътрудничество при ликвидиране на последиците от мащабни бедствия.