© Община Видин

Борислава Борисова приветства организаторите и участниците с думите: „Убедена съм, че с общи усилия можем да допринесем много за решаването на глобалния проблем със замърсяването на нашата планета и да бъдем загрижени за опазване чистотата на околната среда. Затова ви призовавам към активност и отговорно отношение“. Тя връчи грамоти и награди, осигурени от Община Видин, на трима от включилите се в конкурса.

Наградата „Златен рог“ (Видински Оскар), изработен от скулптура Ставри Калинов отиде при дългогодишния учител в ОУ „Любен Каравелов“ Зоя Младенова. Специалната награда на кмета д-р Цветан Ценков бе присъдена на видинчанина, който от 40 години живее в гр. Тчев, Северна Полша – Емил Георгиев, отличие получи и десетокласничката от Арт школа в гр. Попово Ивайла Петрова - за рисунката си „Стамбол капия“.

Директорът на Агенцията за регионално развитие и Бизнес център Евтим Стефанов бе награден със сертификат на името на феномена-алпинист Атанас Скатов.

Отец Илия от Видинска Света митрополия връчи отличие на Мария Владиславова, уч. XI кл. в ГПЧЕ „Йордан Радичков“, по повод 150 години от учредяването на Българската екзархия. Златни дипломи, сребърни грамоти с рубин, предметни награди и сертификати бяха присъдени и в редица други категории.

На церемонията отличиха още Мис и Мини мис „Екология“, Мис „Тийнейджър“ и Мис „Екостудент“ 2020.

По време на събитието беше представена фотоизложба №1488 на Богомил Петров.