В тазгодишното издание на художествената изложба са представени 60 творби на 27 художници от Враца, Монтана, Козлодуй, Кнежа и Ботевград. Жури от Съюза на българските художници в състав: Богомил Живков - скулптор, председател и членове: Динко Стоев - живопис и Онник Карамфилян - графика, одобри за участие 48 творби и определи носителите на наградите.

В раздел „Скулптура“ награда на името на Андрей Николов беше присъдена на Красимир Кръстев за творбата „Настояще”. Призът на името на Цено Тодоров в раздел „Живопис“ получи Димитър Цуров от Хайредин за творбата „След лов”. Наградата на името на Пенчо Георгиев в категория „Графика“ отиде за творбата „Следа на времето”-I на Росен Спасов.

В раздел „Приложно изкуство“ наградата на името на Борис Коцев получи Емилия Върбанова за творбата „Богородица Всецарица”, а Таня Василева от Монтана спечели наградата за млад автор с творбата „Корени”.

Участие в събитието взеха и млади музиканти, ученици на музикалния педагог Олга Младенова, както и балетната школа към Читалище "Развитие-1689” - Враца, с балетен педагог Петя Христова.