На официална церемония бяха наградени призьорите в Първия Регионален симпозиум по интериорна дървопластика „Петко Мичев”, организиран от Община Мездра. Това стана по време на конференция, посветена на 90-годишнината от рождението на родения в Старо село скулптор Петко Мичев (1926-2010).

В симпозиума бяха отличени пластиките от дърво на Красимир Яков от Плевен, Милен Василев от Враца и Петър Трифонов от с. Долна Кремена. Тримата призьори бяха премирани с по 1500 лв. и получиха грамоти.

Единственият от призьорите, който уважи награждаването, бе врачанският скулптор Милен Василев.

Симпозиумът протече в два етапа. Първият бе с конкурсен характер - в него кандидатите за участие в симпозиума трябваше да представят до 3 рисувани проекта и умалени макети на стенните пана, които смятат да изработят, както и творческа автобиография.

We на първото издание на симпозиума „Петко Мичев” бе „Щастливо детство”, а материалът и техниката за изработване на творбите - по избор на автора. Крайният срок за приемане на проектите бе 31 март.

След журиране авторите на трите най-добри проекта бяха поканени да ги реализират в срок до 15 май.

Творбите остават собственост на Община Мездра. Те ще бъдат експонирани на подходящи места в три от градските детски градини.