Дунов мост - 2
Дунов мост - 2

От Апелативната прокуратура съобщиха, че във вторник на Дунав мост 2 Видин - Калафат, при влизане в страната е спрян за проверка товарен автомобил "Рено' с полска регистрация. Служителите на реда открили в камиона 64.008 кг. амфетамин в чували, 4 таблетки амфетамини и 990 литра прекурсори в туби. Установено е, че прекурсорът е оцетен анхидрид, използван за произвеждане на хероин.

Окръжната прокуратура във Видин е образувала досъдебно производство по случая за контрабанда и държане на наркотици и прекурсори. За този вид престъпление в Наказателният кодекс е указано: "Който без надлежно разрешително пренесе през границата на страната наркотични вещества или техни аналози, се наказва за високорискови наркотични вещества с лишаване от свобода от десет до петнадесет години и глоба от сто хиляди до двеста хиляди лева и за рискови наркотични вещества - с лишаване от свобода от три до петнадесет години и глоба от десет хиляди до сто хиляди лева”.

Държавното обвинение в крайдунавския град ще внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо контрабандиста.