Пеподаватели и директори от гр. Чанкири, Турция бяха на работно посещение в Основно училище "Св. св. Кирил и Методий" - село Добролево по проект, реализиран по европейската програма „Еразъм +“. На срещи с ученици и родители се проведоха дискусии за правилата, които децата трябва да спазват в училище и предпазните мерки, които е необходимо да предприеме администрацията на учебните заведения. Тема на обсъждане бе и „Училището и религията”.

Участниците в проекта се срещнаха с кмета на община Борован Десислава Тодорова. За Medianews.bg тя обясни, че са били обсъдени полезните практики в образованието и връзката между институциите, взаимодействието на родителите и учителите и формирането на демократично общество. Десислава Тодорова допълни, че преподавателите са дискутирали проблемите във връзка с толерантността и ролята на семейството в образователния и възпитателен процес на подрастващите.

Гостите от Турция са изразили задоволство от работното посещение и възхита от природното очарование на Врачанския Балкан.