В три концерта на 27 и 28 април и една открита сцена на 28 април ще бъдат показани танци в различни съвременни стилове: джаз балет, модерен балет, хип хоп, брейк, стилизиран фолклор и други.

Изпълненията на участниците ще бъдат в 3 възрастови групи /до 7 години, до и над 14 години/ и ще бъдат оценявани от тричленно жури от хореограф, актьор и педагог в областта на танца. Критериите за оценка ще бъдат техника на изпълнението, композиция и хореография, сценично присъствие, артистичност и визия.

Фестивал конкурсът „Враца танцува“ има освен конкурсна и фестивална програма, в която ще се представят групи и индивидуални изпълнители.

Фестивалните дни ще завършат с награждаване на победителите и ще бъдат показани най-добрите изпълнения.

Целите на Фестивала са - да се популяризират различните форми и стилове на съвременната хореография, да се даде сцена за представяне на постиженията на младите изпълнители, да се създаде атмосфера на пълноценен творчески обмен, професионално общуване, партньорство и нови съвместни творчески проекти.

Първото издание на Фестивала "Враца танцува", бе организирано през 2012 година като фестивал с конкурсна част за модерни танци и мажоретни състави.


ПРОГРАМА на ІV национален фестивал конкурс за съвременна хореография „ВРАЦА ТАНЦУВА – 2018“

27 април /петък/

-11:00 -13:00 ч. - I КОНЦЕРТ – Първа възрастова група – до 7 години, конкурсна и фестивална програма

-17:30 – 20:30 ч. - Официално откриване на Четвъртия фестивал конкурс за съвременна хореография “Враца танцува” 2018

II КОНЦЕРТ – Втора и трета възрастова група – до и над 14 години, конкурсна и фестивална програма

28 април /събота/

- 11:00 - 13:00 ч. – III КОНЦЕРТ – Втора и трета възрастова група – до и над 14 години, конкурсна и фестивална програма

- 16:00 – 17:00 ч. – Флашмоб и ОТКРИТА СЦЕНА в централната зона на гр.Враца /пред пощенската палата/

- 18:00 – 19:00 ч. – Обявяване на резултатите, награждаване и официално закриване на Четвъртия фестивал - конкурс за съвременна хореография “Враца танцува” 2018 – фестивална програма