"Първо искам да благодаря на г-н кмета и на Румен Панайотов за доверието, което ми гласуват. Много се зарадвах, когато ме потърсиха и идвам в "Монтана" с голямо желание и настроение и единственото нещо, което мога да обещая е коректна и добра работа. Ще бъдем сериозни, ще бъдем отговорни за постигането на целите. А те са на първо време да затвърдим отбора в "efbet Лига" и колкото по-високо в класирането се изкачим, токова по-добре. Ще играем за победа във всеки мач, независимо дали у дома или навън. Аз съм привърженик на атакуващия и агресивен и атрактивен стил, с който да радваме хората. Защото футболът е преди всичко за феновете на даден отбор. Пожелавам на себе си и на отбора късмет, защото и той нужен", заяви Никола Спасов.

1. Съществува обаче реална опасност, срещите през новия сезон да се играят без публика.
- Това ще бъде много жалко, наистина. Аз се надявам, че до началото на първенството ще се вземе решение и да се допускат зрители. Мачовете ще се дават по телевизията, но без фенове по стадионите усещането е друго.

2. Какви впечатления имате от отбора на "Монтана"?
- Разбира се, през последните години ние бяхме противници. Опитвам се да следя всички срещи, доколкото ми е възможно. Познавам повечето футболисти, които са в момента в "Монтана" и смятам, че има потенциал. С малки изключения гръбнакът на отбора се запазва, ще се опитаме да привлечем няколко нови футболисти, с които да създадем по-голяма конкуренция.

3. Кой ще смени голмайстора на отбора Атанас Илиев, който напусна в посока "Ботев" (Пловдив)?
- Нямаме набелязан футболист все още, защото до последно с него ситуацията не бе на сто процента ясна. Наско ще липсва на "Монтана", но пък незаменими футболисти няма. Ще търсим възможно най-бързо решение.

4. През 2021 година "Монтана" ще празнува 100 години от създаването си.
- Аз ще се радвам, ако тогава съм все още в отбора (смее се). Нашата работа зависи преди всичко от резултатите. Силно се надявам да сме изненадата на сезона, екипът ни е добър, имаме добри играчи и това са предпоставки да се представим силно. Ще бъда горд наистина да отбележим заедно този вековен юбилей на Монтана.