С куп награди се завърнаха танцовата формация „Keep It real” и мажоретният състав от Мездра от Третия национален фестивал-конкурс за съвременна хореография „Враца танцува”, който се проведе в Младежкия дом в областния център.

В биеналето се включиха 15 състава с близо 300 танцьори от 7 града на България - Враца, Мездра, Монтана, Плевен, Разград, Ботевград и Сливница. Те се съревноваваха в три възрастови групи. Критериите, по които журито с председател хореографа-режисьор Анета Иванова оценяваше изявите на участниците, бяха авторство, техника на изпълнение, композиция, хореография, сценично присъствие, артистичност и визия.

Възпитаничките на Елеонора Бутакова заслужиха първо място във възрастовата категория до 14 г., а тези над 14 г. и мажоретният състав се наредиха на второ място. Мездренските танцьори впечатлиха журито със своите изпълнения на танците „Ти водиш”, „В ритъма на танца” , „Formation” и „Fire girls”.

Най-ценното признание обаче чаровните момичета от „Keep It real” получиха от зрителите в залата, спечелвайки напълно заслужено наградата на публиката. Целта на форума е да популяризира различните стилове в съвременната хореография, да предостави сцена за творчески обмен на младите танцьори и да създаде условия за професионален диалог, партньорство и съвместни творчески проекти.