На родителите ще бъдат дадени полезни насоки към това, как той да стане плавен и приятен, както за майките и бащите, така и за бъдещите първокласници. От ръководството на училището, което има 110-годишна история и високи постижения в образованието, ще отговорят на въпроси, вълнуващи родителите за бъдещия прием на техните деца.

Преди срещата на родителите си с преподавателите, деца от групи „Звездичка“ и „Мечо Пух“ на ДГ „Дъга“ гостуваха в НУ „Св. Софроний Врачански“. Малчуганите бяха посрещнати от ръководството на училището и учителите на бъдещите първокласници. Във фоайето малчуганите разгледаха изложбата „Багри от есента“, която беше организирана от Е-Twinnig екипа на училището. Те допълниха изложбата с предмети, направени от тях.

Малките гости влязоха в класните стаи на I а, I в и I г класове, където за пръв път седнаха на чиновете и се забавляваха заедно с първокласниците. В компютърния кабинет показаха на децата пчелата-робот Bee Bot. Децата се впечатлиха от програмирането, задавайки команди за движение по игрално табло само чрез няколко бутона на програмируемата играчка. Те разбраха, че играейки с „умната пчела” се развиват дигитални умения, логическо мислене, умения да се създават алгоритми и комуникативни навици.