Малина Николова бе придружавана от заместник-областния управител Мирослав Комитски, началника на Регионалното управление на образованието Галина Евденова и председателя на Общинския съвет в Мездра Яна Нинова.

Директорът на най-старото училище в Мездра Иван Иванчев каза за Media News, че Малина Николова го е уверила, че ще бъдат осигурени петдесет хиляди лева целево за ремонт на покрива на старото крило и укрепване на металните куполи. В разговора с директора на училището, г-жа Николова е подчертала, че една от приоритетните й задачи преди началото на новата учебна година е да съдейства максимално за подобряване на училищната среда, за да се запазва духа на училищата, паметници на културата. Това са непреходните духовни центрове, пазители на традициите в българското образование и култура, е допълнила г-жа Николова.

Иван Иванчев обясни, че ремонтните дейности са започнали по-късно, тъй като се е очаквало разрешение от Министерството на културата, предвид статута на училището като паметник на културата