За този участък Община Ботевград е подала сигнал до Агенция „Пътна инфраструктура”. Общинското ръководство настоява пред ведомството за спешен ремонт, тъй като той не е по силите и възможностите на общината.”Въпреки, че имаме споразумение с АПИ за зимно поддържане и ни се изплащат средства за изкърпване, считам, че е необходим генерален ремонт на пътя.

Той е изкърпван многократно, но решението не е това да продължава. Тежкият трафик от тежкотоварни автомобили ускори изключително много този процес през последната една година”, коментира Гавалюгов.

Обратен отговор обаче на този етап от страна на АПИ няма. Въпреки това всеки ден по този път минават стотици автомобили и ТИР-ове, чиито водачи са заплатили винетна такса, с което държавата не се освобождава от отговорност да поддържа републиканската пътна мрежа, в която попада и въпросното трасе.

„Това е важна пътна артерия от национално и международно значение. Налага се възстановяване на канавки и отводняване, както и заздравяване на пътната основа”, добави кметът на общината. Според него е необходимо да се фрезова целия участък, да се премахне стария асфалт и да се положи нов с дебелина 15 см , което означава да отговаря на характера на пътя и да може да понесе тежък автомобилен трафик от няколко десетки тонове на ден.

Да припомним, че преди две седмици ОП БКС запълни съществуващите дупки с новата технология, но само след два дни те отново се появиха, и до тях още нови. По този повод кметът Гавалюгов заяви, че при подходящо време те отново ще се запълнят. И така, при липсва на воля от страна на АПИ, този процес може би ще продължи безкрай!


Източник: balkanec.bg