Приоритетни ще бъдат следните улици: „Янко Сакъзов”, „Кирил и Методий”, „Ломска”, „Христо Ботев”, районът на „Новия пазар”, районът на ЦГЧ (зад СМК), районът на СУ „Христо Ботев”, районът на 8-те улици, „Стефан Караджа”, „Симеон Русков”, „Васил Коларов”, „Освободител”, както и други единични участъци.

Ремонтните дейности ще стартират на 15.02.2019 г. (петък). Ще се изпълняват през светлата част на деня, при въведена временна организация за безопасност на движението и ще бъдат сигнализирани с пътни знаци и светлини през останалата част от денонощието.

От 11.02.2019 г. стартираха аварийни ремонтни работи по корекция нивото на капаците на ревизионните канализационни шахти с това на уличните настилки. Поетапно през годината ще бъдат ремонтирани ревизионни шахти, които от години представляват затруднение и предпоставка за произшествия при преминаването на МПС по уличната мрежа.

При стартиране на строителния сезон през месец април предстои да бъдат засипани с фрезован асфалт и инертни материали улиците, които са с трошенокаменна настилка или изцяло липсва такава. Приоритетни ще бъдат улиците: „Добруджа”,„Крайречна”, „Кокиче”, „Безименна”, прилежащ участък от „Хаджи Димитър”, „Лозенград”, крайният участък на „Рангел Панталеев”, продължението на „Васил Левски”, част от улиците в кв. „Янтра”, продължението на „Царибродска” и редица др., заложени в Програмата на Община Козлодуй за ремонт и рехабилитация на уличната мрежа.

През 2019-та година общинска администрация ще инвестира средства в закупуване на специализирана машина за полагане на топла асфалтова смес, работеща на принципа на рециклирането (захранва се с фрезован асфалт и битум), с която ще се поддържа уличната мрежа на територията на общината. Тази инвестиция от една страна ще минимизира разходите за закупуване на асфалтови смеси, а от друга страна – ще се оползотворяват рационално остатъчните строителните материали и отпадъци от ремонтни дейности.