© МТИ "Културен туризъм"

Почетни грамоти бяха връчени на международните участници. Тази година, освен да представят по атрактивен начин своя национален туристически продукт, гостите от чужбина споделиха и безценния опит на своите държави в развитието на културния туризъм като един от най-силните фактори за цялостното издигане на престижа на държавата.

След четиригодишно прекъсване в експозиционната част на Международното изложение „Културен туризъм“ се завърна Община Мездра. Нейният екип получи награда за успешно представяне.

Почетна награда бе връчена на възпитаниците на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ – Велико Търново, които в дните на изложението работеха рамо до рамо с екипа на общинската агенция по туризъм и представиха своите кулинарни умения в дегустационната програма на борсата.

Отличието за най-оригинално представяне на продукт на културния туризъм получи Община Сливен за представяне на Крепост Туида.

За най-оригинално представяне на събитие бе отличен екипът на Община Берковица, който паралелно с богатите традиции и туристически обекти, промотира Северозападния фестивал на духовата музика.

За атрактивно представяне на туристическа дестинация наградата на Международното изложение „Културен туризъм“ получи Община Златоград.

© МТИ "Културен туризъм"

Почетна грамота тази година бе връчена на Събин Бижев, автор на проекта „ЦАРЕВЕЦ. ПАТРИАРШЕСКИЯТ КОМПЛЕКС“. Уникалната книга е част от дигитален проект, който представя възможна възстановка на сградите, живота и бита в Средновековния Търновград.

Всяка година организационният комитет на Международното изложение „Културен туризъм“ връчва почетна награда на личност за цялостен принос в развитието на културния туризъм. Тази година неин носител е проф. Мариела Модева.