© Община Видин

Община Видин е отличена за създадените механизми за политика за развитие капацитета на администрацията при предоставянето на услуги по електронен път и обратна връзка с гражданите. В рамките на събитието бяха представени и най-добрите практики и успехи в провеждането на политики за ефективност, прозрачност и отчетност на местно ниво.

Емилиян Енчев сподели какъв е опитът на Община Видин, като запозна присъстващите с въведената система за електронни услуги, които са над 160; възможностите за обратна връзка с гражданите; изготвянето на годишен доклад за оценка на удовлетвореността; проверката на статус на преписка чрез интернет страницата на Общината и др.

Енчев благодари на Асоциация „Прозрачност без граници“ от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков и на общинското ръководство за полученото отличие и за възможността да бъдат представени добрите практики, които позволяват на местната институция да работи ефективно и прозрачно в полза на всички граждани. „Нашият стремеж е да повишаваме доверието на хората и бизнеса в общинската администрация и едни от начините за това са улесняване на комуникацията и достъпа до важна информация и документи, съкращаване на времето за извършване на качествени електронни услуги и подобряване на публичността“ – заяви той.

Асоциация „Прозрачност без граници“ организира събитието във връзка с проект „Индекс на местната система за почтеност – устойчиво бизнес развитие“, осъществяван с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.