На 5 декември ще бъде открито любимото съоръжение на врачани – ледената пързалка, а през целия месец на атракциона ще бъдат организирани демонстрации и уроци по фигурно пързаляне, хокей на лед и тематични игри.

И тази година в културната програма са включени традиционните за града събития като: Никулденския базар за шарани и курбан за здраве, Празник на врачанските вина, ракии и мезета, Коледарско шествие, коледни работилници, куклен театър, щафетни игри и концерти на открито.

По време на коледно-новогодишните празници на откритата сцена ще се изявят най-малките жители на нашия град. Концертите на детските ясли и градини, както и на учебните заведения ще се провеждат в дните 15,18 и 20 декември на централния площад.

В деня на Рождество е предвиден концерт с участието на популярния изпълнител Райко Кирилов.

На 26 декември, за втора поредна година, ще бъде отбелязан Денят на бащата. Програмата включва много забавни игри, работилници и хоротека.

По традиция Община Враца организира посрещането на Новата 2024 година на площад „Христо Ботев“, където в полунощ ще започне празничен концерт.

Поради големият интерес към предходното издание на Сурвакарския празник и в тазгодишната културната програма е включено отбелязването на Васильовден и конкурс за сурвачки.

Местната администрация организира и Коледен базар за всички жители и гости на града. В къщичките на площада десетки търговци и производители от региона и страната ще предлагат своята продукция.

За посетителите на Коледния базар ще бъдат обособени кътове за снимки, а за малчуганите – коледен карусен и виенско колело.

Цялата програма за предстоящите празници може да откриете тук