© Getty Images

Кандидати могат да бъдат неправителствени организации, регистрирани в обществена полза по Закона за юридическите лица с нестопанска цел (ЗЮЛНЦ), читалища, регистрирани по реда на ЗНЧ, детски градини, както и неформални обединения на физически/юридически лица, осъществяващи дейности на територията на община Лом, които желаят да реализират инициативи в съответствие с целите/ приоритетите на обявената сесия и в полза на местната общност.

Максималният размер на сумата, с която фондът може да подкрепи една местна инициатива е 3 000 лв. Инициативите ще бъдат с продължителност до 2 месеца, считано от датата на подписване на договора и могат да се реализират в едно или повече населени места на територията на община Лом.

Общият бюджет на фонда е 18 000 лв. и е осигурен от Община Лом – 10 000 лв. и Платформа АГОРА – 8 000 лв.

Проектните предложения за финансова подкрепа на местна инициатива се подават на хартиен носител в запечатан плик в деловедството на Община Лом, с адрес: гр. Лом, ул. „Дунавска“ №12.

Администраторът на фонда ще отговаря на въпроси, свързани с фонда и иницативите, но не по-късно от една седмица преди крайния срок за подаване на формулярите. Въпроси, свързани с процедурата и реда за кандидатстване, може да задавате на тел. 097169171 - Петя Янкова.


Крайният срок за подаване на формулярите е 17:00 ч. на 18 април 2023 г.


Формулярите за кандидатстване, придружаващите документи, както и подробна информация за отворената сесия на фонда, са публикувани по-долу.

Финансирането на фонда за 2023 г. е осигурено от Община Лом и Платформа АГОРА в рамките на проект „Общински фондове за местни инициативи: устойчив модел за подкрепа на активните общности".

Подкрепата за Платформа АГОРА е осигурена от Фондация „Америка за България". Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на АГОРА и не отразяват непременно вижданията на Фондация "Америка за България" или нейните партньори.