Най-младият общински съветник във врачанския парламент каза за MediaNews: “Работата в един такъв Oбщински съвет въобще не е лесна. Седем са различните партии, понякога 37 са различните виждания по даден проблем. За да успееш да провокираш интерес във всеки един с това, което искаш да направиш, е наистина трудно. Дали ще намериш спънки от юридически естество или от партийни интереси, винаги трябва да обясниш убедително, какъв е проблемът и как може той да се разреши. Когато непрестанно се срещаш с избирателите си, с гражданите на общината, винаги трябва да ги изслушаш и да предприемаш действия по техните проблеми”. Провокираме го с въпроса на голяма част от гражданите: "Какво толкова работят в Общинския съвет”

"Винаги съм заявявал, че за да работиш ползотворно, трябва наистина да работиш. Да търсиш всякакви начини, за да успееш да приложиш това, което е по-добро за обществото. Всеки коментира, че ние нямаме работа, че не правим нищо и не се занимаваме с това, за което сме избрани. Аз категорично отричам това за нас, особено за нашата група. Ние сме постоянно сред хората, постоянно се опитваме да помагаме по техните проблеми, непрестанно сме на тяхно разположение и никога не сме връщали човек или не сме се срещали с всеки, който желае нещо да сподели.”

Питаме Цветков за конкретика в работата му като съветник ,избран от гражданите да работи в техен интерес. "През изминалите 10 месеца от началото на мандата ни направих доста неща по отношение на обществения ред и спокойствието на хората във Враца и околните села. Близо два месеца ми беше нужно да направя така, че да се приеме Наредбата за обществения ред, която забранява пропагандата на различните верски убеждения, които не са регистрирани и за които има данни, че подтикват към радикални мерки.

Отправих питане и към ръководството на Община Враца с какво тя ще бъде полезна в справянето с битовата престъпност, защото този проблем излезе извън границите на нормално. Стана така, че Общината се ангажира с този проблем, а на следващата сесия се отпусна и сума за финансиране на полицията. Във връзка с това в предизборната кампания бяхме заложили да се създаде "Общинска полиция”. В момента се работи изключително много в тази посока, за да успеем да се справим с проблема с битовата и циганската престъпност” обясни Цветков и добави:

"Още в първите заседания, след като културните институции в града ни бяха "настъпени", ние ги защитихме и се опитахме направим така, че те да могат да съществуват. По мое предложение бяха отпуснати 5000 лв. за разкопки в местността "Манастирски дол”, където след разкопаването му се откриха изключително важни находки, свързани с възникването на нашия град около IV-V век. Тези археологически проучвания са възможност за откриване на допълнителни туристически обекти и по-нататъшно развиване на туризма в нашият регион”.

Марин Цветков припомни, че през миналия мандат на Общински съвет -Враца, по инициатива на ВМРО, беше създаден "Фонд Инвитро”, който е в помощ на двойки с репродуктивни проблеми. "Бюджета му беше 25 хил. лв., а в момента е повишен с 10 хил. лв. по мое предложение. Много семейни двойки са се възползвали от този фонд и парите в него за тази години вече са на привършване. Това е част от моята работа като общински съветник. Старая се да бъда полезен на хората и се надявам да бъда още по-активен и да успявам да убеждавам колегите си в нещата, които правя”, категоричен е най-младият общински съветник Марин Цветков.