С цел подобряване техническата обезпеченост на дейността на предприятието и създаване на условия за по-добро изпълнение на поставените му задачи е закупена допълнителна техника.

Сметосъбирането и сметоизвозването на твърди битови отпадъци в Община Мездра се извършва по предварително изготвен график за Мездра и селата, закупени са допълнително съдове за смет .

През 2017 г. служителите на ОбП “Чистота" се грижеха за косенето и озеленяването на община Мездра. Срещу заплащане е извършвано косене и на зелените площи на фирми, граждани, училища и детски градини. По заявка на кметовете и кметските наместници са окосени определени общински площи в селата: Моравица, Очин дол, Зверино, Оселна, Ослен Криводол, Боденец, Люти дол, Кален, Царевец, Д. Кремена, Старо село, Брусен, Г. Бешовица, Крета.

Общинското предприятие “Чистота“ се грижеше за ремонта и поддръжка на уличното осветление и ел. захранването на всички обекти общинска собственост.

Автотранспортната дейност в предприятието се осъществява с 5 автобуса, превозващи ученици и деца от подготвителните групи на детските градини от населените места в общината до училищата.

Служители на предприятието дават дежурства по график в автогарата, а част от същите и на общинския пазар. Работници от ОбП “Чистота" поддържат и стадион „Локомотив”. През м. г. са ремонтирани и възстановени подпорните стени на трибуните. Подменени са счупените седалки и хидроизолацията на покрива на административно-битовата сграда. Ремонтирана бе и оградата на тренировъчното игрище.

Бяха ремонтирани мостовете в селата Ослен Криводол, Боденец и Зверино; покривите на кметствата в Моравица, Типченица, Крапец; Люти дол; Старо село; училището в Зверино, здравна служба с. Моравица. Бяха извършени ремонтни дейности на детските градини “Роза“ и “Слънчице”, изкърпване на 2 000 кв. м. улици в гр. Мездра.

Служители на предприятието отводняваха защитени жилища; възстановиха спортни площадки в Моравица и Типченица, бяха направени ремонти на сградите на кметствата в Руска бела, Г.орна Кремена и Лик

Покривът на сградата на бизнес инкубатора в гр. Мездра бе подготвен за полагане на хидроизолация.