© bnr.bg

Наградата на тържествената церемония получи кметът на Община Белоградчик – инж. Борис Николов. Той благодари за признанието и подкрепата на медията и организаторите на кампанията като подчерта значението на приза за общината.

На церемонията, в 10 категории бяха отличени 10 – те най-значими обекти, за последното десетилетие, превърнали се в големи туристически атракции за България. Класацията на наградените беше подредена след едномесечно национално гласуване в информационната агенция на медията.

Над 60 000 българи са дали своя глас за предложените обекти. Официалната церемония по награждаването бе проведена под патронажа на еврокомисар Мария Габриел в партньорство с Министерство на туризма и най-голямата неправителствена организация „Европа Ностра”.

Това е най-голямата кампания в страната, свързана с опазване и популяризиране на културно-историческото наследство, организирана от медия. С тазгодишните номинации организаторите на кампанията поставят началото с поредица от събития, посветени на навършването на 1340 години от създаването на българската държава.

Източник: bnr.bg