Групата допълват три нови попълнения - 24-годишният офанзивен халф Антонио Йорданов, който е бивш юноша на Ботев (Враца), а през пролетта обличаше екипа на Първа атомна (Козлодуй); опорният халф Станислав Димитров-Бекъма (28 г.), който също е юноша на врачанския клуб, а преди време играеше в Кариана (Ерден) и 23-годишният халф-бек Симон Николов, който е възпитаник на Детско-юношеската школа на Локо (Мездра) и идва от Балкан (Ботевград).

На този етап все още не е ясно кой ще бъде новият старши треньор на ОФК Локомотив след като досегашният наставник Николай Николов-Колчо, който бе начело на отбора през пролетния полусезон, си тръгна след края на шампионата.

В началото на следващата седмица мездренските "железничари" планират да играят контролна среща с ФК Бойчиновци, трети през миналия сезон в „А” ОФГ Монтана. Засега двата клуба обаче не са се разбрали кога ще се състои тази проверка.

Сред останалите потенциални спаринг-партньори на локомотивци са новосформираният дублиращ отбор на Ботев (Враца), както и третодивизионните Надежда (Доброславци), Партизан (Червен бряг) и Балкан (Ботевград).

Жребият за новото първенство в Северозападната Трета лига ще бъде изтеглен на 1 август, а шампионатът стартира на 11 август (неделя).