© Община Козлодуй

215 ще бъдат членовете на секционните избирателни комисии в община Козлодуй, разпределени в 25 секционни избирателни комисии. Пет от комисиите са с по седем членове (една в Хърлец, три в Гложене и една в Крива бара) и 20 броя СИК с по 9 членове. Очаква се създаване на подвижна секционна комисия, която да обслужва трудноподвижни граждани, като за целта до 18 март се подават заявления. Ако в общинската болница има повече от 10 души, също ще бъде съставена допълнително секционна избирателна комисия.

Съгласно решение на ЦИК, възнагражденията за членовете на СИК са увеличени и председател ще получи 250 лева, зам.-председател и секретар по 225 лева, а членовете на комисията ще получат 195 лева. Допълнително по 40 лева ще получат членовете на СИК, които предават документация в РИК и в общинска администрация.

Съгласно решението на Районната избирателна комисия, съставите на СИК в община Козлодуй са:

Коалиция „ГЕРБ-СДС” – 48 души, от тях 21 ръководни длъжности и 27 членове;

Коалиция „Продължаваме промяната” – 39 души, от тях 17 ръководни длъжности и 22 членове;

ПП „ДПС” – 28 души, от тях 11 ръководни длъжности и 11 членове;ПП „Възраждане” – 25 души, от тях 8 ръководни длъжности и 17 членове;

Коалиция „БСП за България” – 25 души, от тях 8 ръководни длъжности и 17 членове;

Коалиция „Демократична България–Обединение” – 25 души, от тях 6 ръководни длъжности и 19 членове;

Коалиция „Български възход“ – 25 души, от тях 4 ръководни длъжности и 21 членове;

До 2 март Община Козлодуй следва да изпрати в РИК, Враца документацията, свързана с конституиране на СИК, а до 7 март се очаква решение за назначаване на членовете на комисиите.

Напомняме, че в сайта на Община Козлодуй, в секция ИЗБОРИ, се намира актуалната информация по темата.