А ето какво написа в своя профил в социалната мрежа Фейсбук съпругата на президента Десислава Радева по повод думите на вицепремиера Валери Симеонов относно майките на деца с увреждания и самите деца:

„…Репликата, изречена от него преди няколко дни мога да окачествя само с една дума – позор. Позор за него, че посмя да се отнесе надменно-присмехулно към болни български деца и проблемите на техните родители.Позор за неговата партия, която самоотвержено го защити с нарочна позиция. Позор пак за него (вицепремиера ни), когато самодоволно обяви, че стои твърдо зад думите си.

Позор за тези от нас, които са избрали такъв човек да ни представлява и работи в наш интерес. Предполагам, г-н Симеонов е запознат с член 14 от Конституцията на Република България, където е записано, че семейството, майчинството и децата са под закрила на държавата. Има и още един важен текст там – чл.4, ал.2, където Република България гарантира достойнството на личността. Майките с черни тениски не крещят за привилегии, а се борят за достойно съществуване. За себе си и децата си. Лично за мен те са герои, направили по-трудния, но по-човешки избор, ако помним случая Могилино…”

Валери Симеонов обяви, че оставката е въпрос на самостоятелно решение по лични или по политически причини.Тъй като той не вижда лична причина, беше категоричен, че застава зад думите си, с които е казал истината и оставката му зависи от политическия съвет на управляващата коалиция. Той посочи конкретно трима души - премиера Бойко Борисов, вицепремиера Красимир Каракачанов и лидера на „Атака” Волен Сидеров. „Когато те я поискат, аз ще я подам”, заяви Симеонов.

"Утре, вторник, в 14.30 ч. съм изпратил покани на двамата ми колеги за коалиционен съвет и тогава ще кажа какво правим". Това коментира вицепремиерът, министър на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов по повод искането на оставката на Валери Симеонов от вицепремиерския му пост. "Утре ще говорим по темата и след това ще кажа. Никога не съм говорил пред медиите преди да съм говорил с колегите" - подчерта той, цитиран от БГНЕС.

Ръководството на "Атака" сваля политическото си доверие от вицепремиера Валери Симеонов, обявиха вчера от пресцентъра на партията. "Ръководството на "Атака" сваля политическото си доверие от вицепремиера Валери Симеонов заради недопустимите обиди към хора с увреждания. Ще настояваме да бъде предложен друг представител на Патриотите за вицепремиер", се посочва още в съобщението.

Ще подаде ли оставка Валери Симеонов, предстои да разберем.