В помощ на учениците могат да бъдат електронните учебници ( 5-10 клас), които се предлагат безплатно от издателствата, платформите с видеоуроци Уча. се и Кан Академи, платформа ZOOM, както и създадените виртуални класни стаи на Гугъл за учениците от гимназиален етап.

От управата на учебното заведение призоваха: "Уважаеми родители и ученици, разчитаме на Вашето отговорно отношение и сътрудничество, за да продължим обучението. Следете за здравето на децата си, подкрепяйте ги и ги мотивирайте, контролирайте изпълнението в срок на поставените от учителите им задачи и в осъществяването на обратната връзка.

С общи усилия ще се справим заедно с това предизвикателство. Всяка криза е и възможност. Време е заедно да направим по-голяма крачка напред към дистанционно обучение-съобщиха от управата на училището и добавиха „Уважаеми родители, днес всички деца прекарват много време пред компютрите, таблетите и телефоните и да направим така, че това време да е полезно да натрупат знания, умения, компетентности и интерес към ученето. Бъдете здрави и пример за вашите деца”.