Еднопосочно движение с посочност на движението запад-изток е въведено в следните участъци: на ул. „Св. св. Кирил и Методий“ в участъка от ул. „П. Р. Славейков“ до ул. „Динко Петров“, на ул. „Родопи“ и на ул. „Христо Ботев“ в участъка от ул. „Динко Петров“ до ул. „Любен Каравелов“.

Еднопосочно движение с посочност изток-запад е въведено на улиците „Христо Смирненски“ и ул. „Шипка“, в участъците от ул. „Динко Петров“ до ул. „П. Р. Славейков“.

Новата организация на движението по горепосочените улици е обозначена със съответната вертикална сигнализация - пътни знаци. Екип на Студио „Медиа +“ попита водачите дали одобряват новите правила и има ли необходимост от тях.

„Не видях знака и не знаех, че е въведено еднопосочно движение. Липсва подробна информация за началото на новата организация, както и за съответните глоби“, каза Каролина Лазаринова.

„Не видях знака и не знам, че е въведено еднопосочно движение“, обясни Гриша Димитровски.

Въпреки поставените знаци и тяхната видимост, повечето шофьори не ги спазваха. Оправданието бе липсата на информация. Общото мнение на водачите обаче беше, че въвеждането на еднопосочно движение е необходимо заради засиления трафик в централната част на града.

„Хубаво е да има еднопосочно движение, особено на тази улица, защото се задръства“, подчерта Борис.

Еднопосочното движение на превозните средства в определените участъци от градската улична мрежа е въведено в съответствие с новия Генерален план за организация на движението в Мездра, разработен от Община Мездра съвместно с представители на съответните компетентни органи - Сектор „Пътна полиция“ при Районно управление „Полиция“ - Мездра, Областно пътно управление - Враца, Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Мездра и Регионална здравна инспекция - Враца.