Паметникът с мраморно-гранитно българско знаме и с официалния портрет на героя от 1943 г. е направен с усилията на арх. Миломир Богданов - изпълнителен секретар на Комитет "Криле на нацията" и на Боянския клуб "Проф. д-р Божидар Димитров", на каменоделеца Димитър Антов и с добрите заслуги на пунктовия началник на комитета в Белогрдчик Ванчо Иванов. В изграждането на възпоменателния знак е вложен много безвъзмезден труд, скромни народни дарения, подкрепа от кмета на община Белоградчик инж. Борис Николов. Особено важен бе финансовият принос на ВМРО.

Службата в памет на кап. Списаревски, загинал в защита небето на България, беше водена от протосингела на Видинската Митрополия архимандрит Антим. Народният представител Красимир Богданов поднесе приветствие от името на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

На събитието присъстваха регионалният организатор на ВМРО за Северозападна България Марин Цветков, членовете на Организационния съвет Софрони Захариев от Монтана и Лъчезар Кръстев от Видин, председателят на ВМРО в Белоградчик Тодор Цеков, председателят на Общобългарския комитет "Васил Левски" Васил Василев и др.