Тази година в конкурса участваха повече от 960 снимки. Над 600 класа от цяла България казаха ДА на Усмивката - Не на заразатав училище и станаха официалните посланици на Усмивката 2020 в България. Целта на конкурса тази година е една по-добра и по-приятелска атмосфера в училище, едно училище, където всяко дете и всеки учител се чувстват добре . Повече сплотеност, подкрепа и уважение през Новата учебна година, въпреки сложната обстановка, въпреки трудностите, които съпътстват учители и децасвързани с пандемията от Ковид 19.

Всички участници в конкурса показаха на България , че „Усмивката прави силата!“

Конкурсът се проведе в 6 категории. „Най-усмихнатите деца в детската градина“, „Най-усмихнати първолаци“, „Най-усмихнат начален курс от 2-ри до 4-ти клас, „Най-усмихната прогимназия“ 5-ти до 7-ми клас, „Най- усмихнати гимназисти“ 8-ми 11-ти клас, „Най-усмихнати абитуриенти".

Журито на Сдружение „Усмивка“ както всяка година имаше не леката, но приятна задача да отличи най-креативните снимки. Надпреварата за най-креативна снимка беше доста оспорвана и изборът бе труден.

Поради огромния интерес журито отличи деца извън класацията, заслужаващи адмирации! Това са школи и Група ЦОУД ,ЦСОП и Центрове за работа с деца.

Всички участници получиха електронна грамота и сертификат за участие, а отличените класове на първо място в класирането ще получат предметни награди, които ще им бъдат изпратени по пощата или с куриер.

Митка Георгиева-Председател на УС на СНЦ „УСМИВКА“ Бургас, благодари на всички за участието и красивите усмивки, които децата подариха на журито! Пожела на всички участници в конкурса крепко здраве, слънчеви усмивки и успех в усвояване на знанието!