След редица технически проблеми шампионите на България от националното издание на Horizon Grand Prix, отборът на СТМК - Враца, завоюва 11-то място в генералното класиране и първо сред дебютантите, на Световното първенство за автомодели, задвижвани с водородни клетки - Horizоn Grand Prix.

Класирането определено е голям успех за младите български състезатели, които победиха всички други отбори дебютанти, представители на доказаните световни технологични сили - Германия, Франция, Холандия и Русия.

Българският отбор бе в състав Мартин Петров (ръководител), Любомир Цветомиров, Самуил Кулев, Никола Костов и Александър Вълков. Те стартираха силно и достигнаха до 3-та позиция в общото класиране, но възникнаха серия от технически проблеми, свързани със замръзване на контейнерите с водород, и от там бързото изтощаване на батерията.

Опитът на другите отбори се оказа от много голямо значение в 6-часовото състезание и първите 5 места бяха окупирани от отборите на САЩ (Калифорния, Тексас, Чикаго, Ню Йорк и Бостън). Единствено българите в средата на състезанието успяваха да притесняват американската доминация в състезанието.

Българският отбор бе воден от Ивайло Бонев - представител на „Технократи” и организатор на Horizon Grand Prix – Bulgaria, подкрепян от представител на БФАМС - Дамян Петров и двама механици от СТМК Враца - Ивайло Кулев и Цветомир Михайлов.

Следващият сезон в националното първенство, организирано съвместно от „Технократи” и Българската федерация по автомоделни спортове, се очаква участие да вземат десетки отбори от цялата страна. По този начин България ще успее да излъчи отбор, който ще се бори за призовите места в технологичната надпревара.