Конкурсът "Песенна палитра 2018" се проведе на 3 и 4 март в Града на Апостола и е част от културния календар на Министерството на културата.

Участниците в конкурса се представиха с по две песни на български език и бяха оценявани от петчленно професионално жури с председател композиторът Хайгашод Агасян и членове Светослав Лобошки, Румяна Иванова, Георги Янков и Нора Караиванова.

Музикалният празник завърши на 4 март с галаконцерт, в който взеха участие всички носители на Гран при при индивидуалните изпълнители, както и носителите на първи места при вокалните формации. На концерта бяха връчени награди на отличените малки таланти.

Регламентът на конкурса включваше различни категории за участниците. Индивидуалните изпълнители се състезаваха в пет възрастови категории: до 8-годишна възраст; от 9 до 10 години; от 11 до 12 години; от 13 до 14 години и от 15 до 18 години.

За вокалните формации регламентът бе предвидил три възрастови категории: до 9 години; от 10 до 13 и от 14 до 18-годишна възраст.

След жестока конкуренция, талантливите деца на Мездра отново спечелиха овациите и симпатиите на публиката и журито и заеха престижни места в двудневната надпревара.

Натали Цолова грабна наградата за най-добре изпята песен на родолюбива тематика.

Вокалната група "Wings" зае престижното II място, малките "Little Wings" се пребориха за III -то място.

При индивидуалните изпълнители нашето момче Александър Георгиев успя да заема за III-то място сред убийствена конкуренция.

Този успех на талантливите децата на Мездра бе извоюван при изключителна конкуренция между над 300 участници от Карлово, София, Пловдив, Русе, Добрич, Свищов, Благоевград, Велинград, Лом и други. Така за пореден път традицията да печелят награди доказа, че Вокалните групи "Wings" и "Little Wings" се утвърдиха като запазена марка в музиката.


Честито на прекрасните деца на Мездра! Очаквайте подробности!