Филмът проследява живота на младата жена, отказът ѝ от лично щастие и отмъщението в името на Македония. Героиня, хладнокръвен убиец, вманиачена последователка на македонската кауза - толкова много определения за Мара Бунева, които дават откъслечна представа за тази малко познат образ.

"Отмъстителката" е по сценарий на Тони Николов, режисьор е Ралица Димитрова. Оператор е Пламен Герасимов. Композитор е Тео Попов, а художник - Надежда Илиева.

Ралица Димитрова се позовава на документи, фотографии, експертни мнения и свидетелства, за да приближи съвременния зрител до духа на времето и копнежите на македонците от онова време.

Продуцент на филма е „Б ПЛЮС ФИЛМ“ ЕООД, а копродуценти – Държавна агенция „Архиви“ и „СОНУС“ ООД. Продукцията е реализирана с подкрепата на Национален филмов център.

В лентата участват Елена Иванова, Боян Петров, Никола Стоянов, Ангелина Славова, Мариела Топалова, Сирма Кънчева, Радослав Радев, д-р Петко Кабакчиев, Едуард Хаджолян.

© bplusfilm.com

В реализирането на продукцията участва и операторът Пламен Герасимов, който е родом от Мездра.

Пламен Герасимов е роден на 27 октомври 1959 г. в Мездра. Завършил е операторско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" (1984), специалност „Кино и телевизионно операторско майсторство”. Има дългогодишен опит като оператор в Студия за научнопопулярни и документални филми “Време”, Нова телевизия и БНТ. Оператор е на над 100 документални, научнопопулярни, детски, музикални и телевизионни филми, между които „Това, което винаги сте знаели за Комсомола...”, „Лястовичката”, „Поколението”, „Трите дъщери на София”, „Забравена земя”, „Един ден от суетния живот”, „Автопортрет като млад”, „Уличният живот на театъра”, „Северна Корея в ерата Чучхе”, „Древни български хроники”, „Биволът”, „По особено жесток начин” и др.

Специализира в областта на рекламата и продуцентството. От 1998 г. е преподавател по операторско майсторство в Славянския университет, а след това във Варненския свободен университет. През 1999 г. основава продуцентска компания „Б Плюс Филм”, която е със сериозно портфолио в сферата на кино и телевизионната документалистика. Като продуцент е реализирал поредица документални филми в БНТ и Националния филмов център.

Очаквайте лентата на 11 март в Кино "Royal" - Мездра.

Резервации може да направите тук.