Спазването на десетдневна карантина от лица, пристигащи от чужбина, в новото издание на правилата е препоръчително, а не задължително. Пътуващите също се съветват да направят тест за коронавирус три дни след пристигането, но отново това е препоръка, а не задължително изискване, уточнява БГНЕС.

За да пътувате до Ню Йорк, ще ви е необходим и отрицателен тест за коронавирус, който трябва да бъде показан на представителя на авиокомпанията при чекиране. При пристигането си в Ню Йорк е необходимо да попълните специален формуляр за държавния здравен отдел, в който пътуващият трябва да информира дали е направил тест за коронавирус и дали е бил заразен с коронавирусна инфекция преди това.

Преди това всички, пристигащи от чужбина в Ню Йорк, трябваше да спазват карантина в продължение на 10 дни безотказно и под заплахата от голяма глоба. Този период можеше да бъде намален, ако пътникът направи тест за коронавирус на третия или четвъртия ден след пристигането. След представянето на отрицателен резултат, карантината можеше да се съкрати.