Представителите на политическите сили нямаха възражения относно разпределението на 328-те места в 42-те секционни комисии, образувани в община Мездра. Съгласно утвърдената методика от ЦИК ГЕРБ ще разполага в тях със 113 места, БСП - с 83, ДПС - с 42, КП „Обединени патриоти – ВМРО, НФСБ, Атака“ - с 42, ПП „Воля“ - с 42 КП „ДБ-О“ – с 6.

ГЕРБ ще имат 42 ръководни места в комисиите (председатели, зам.-председатели и секретари), БСП - 42, ДПС - 18, КП „ОП“ - 15, ПП „Воля“ – 6 и КП „ДБ-О“ – няма ръководни представители.

По взаимно споразумение между участниците в консултациите бяха направени замени в секциите на селата Цаконица, Руска бела, Моравица, Долна Кремена, Дърманци, Люти брод, Царевец, Боденец и в секциите №5, 7, 9, 11 и 13 в града.

Секретарят на общината инж. Светла Мицева напомни, че срокът за подаване на списъците с членовете на комисиите е 27 февруари, поради което е необходимо предложенията за състава на СИК да се предадат до 26 февруари (петък).

До момента е заявена една подвижна секция, която ще отговаря за хората под карантина. Тя ще бъде в състав от 5-ма членове.