По време събора в село Върбица, шестнадесетгодишните приятелки И.Б. и В.Г. се разхождали в центъра на селото. По същото време там се намирал и Ангелов, който предложил на момичетата да ги повози с управлявания от него лек автомобил и ги закарал в местността „Дъбравата“. Пристигайки на мястото, той издърпал И.Б. от колата, отвел я в гората, съборил на земята и безуспешно опитал да й свали дрехите с цел да удовлетвори перверзния си нагон. Плачещото момиче се съпротивлявало на действията на насилника, който в крайна сметка я оставил и се върнал към автомобила.

Нейната приятелка В.Г., направила опит да избяга, но била пресрещната от Ангелов. Той хванал момичето за ръката и завел в гората, където извършил насилствен сексуален акт. През това време И.Б. успяла да се обади по телефона на роднините на В.Г., които веднага тръгнали към посоченото от нея място. Двете момичета били прибрани вкъщи, след което уведомили полицията за случилото се.

Съдът призна Р. Ангелов от с. Върбица за виновен и определи наказание в размер на четири години и шест месеца „Лишаване от свобода“. Присъдата подлежи на обжалване пред Врачанския окръжен съд.