Гостите на събора ще могат да видят историческа възстановка на революционна чета от времето на освободителните борби в Македония и Одринско и полагане на четническа клетва, изпълнени от представители на Национален съюз "Единение" - София, Патриотичен клуб „Бдинци“ - Видин и ВМРО – Враца, посещение в пътуващо читалище „Бащино огнище“ и уроци по родолюбие, изложба на огнестрелно и хладно оръжие, представяне на традиционни български занаяти – дърворезба, ножарство, иконопис, щанд с българска историческа литература и патриотични материали, щанд с традиционни български ястия и напитки

За доброто настроение на гостите ще се погрижат народният певец Светлин Мланов– победител в конкурса за нова авторска песен „Пирин фолк 2021“, Младежки фолклорен танцов състав от с. Лиляче. Участникът във „Фермата - 2021" - Ивайло Шопски,пък ще разказва за войводи и комити. Всички присъстващи могат да опитат от приготвен на място „курбан по войводски“. Ще има и още изненади.

Желаещите да станат част от една незабравима родолюбива инициатива и да усетят комитския дух, трябва да бъдат облечени в народни носии, комитски униформи или патриотични тениски.