От Областната дирекция на полицията във Враца изнесоха информация за жертвите и пострадалите при тежката катастрофа, която стана снощи към 18.30 часа на международния път Е-79, на разклона за мездренското село Ребърково. При инцидента се сблъскаха лек автомобил "Опел Корса“ и товарен камион "Скания Р124 ЛБ“ с прикачено към него ремарке, превозващ метални отпадъци.

На място са загинали водачът на опела - 56-годишния Венелин Ватев от Роман, и пътуващата на задната седалка Силвия Митова, на 47 г. от Враца, началник отдел "Закрила на детето" в Дирекция "Социално подпомагане" - Мездра. Ранена е пътничката на предна седалка в леката кола - Нели Маринска, на 53 г. от Мездра, също служителка в отдел "Закрила на детето", която е получила порезни рани и натъртвания. Тя е настанена в Хирургичното отделение на МБАЛ "Христо Ботев” - Враца под лекарско наблюдение.

Тестът за алкохол на водача на товарния камион - Т. Л., на 45 г. от Нови Искър, е отрицателен. Материалните щети по двата автомобила са за около 3 000 лв.

Причините за пътен инцидент с фатални последици все още се изясняват. По случая е образувано досъдебно производство.