В събота, 22 януари, Любка излязла от къщата на своя роднина и повече не се прибрала. Още същия ден близките подали сигнал в полицията и привечер започнало издирване. В търсенето са се включили полицаи от Районното управление на МВР в Монтана, жандармеристи от зоналното поделение в града, пожарникари, спасители и около 40 души от село Сумер.

Водолази от Монтана са претърсили коритото на река Ботуня, която тече край село Сумер, но до сега няма и следа от Любка. Спасители от Монтана са източили със специализирана техника герани в село Сумер, но детето не е открито и там. В издирването участват и служители от Школата за подготовка на служебни кучета в Берковица със своите кучета, които са обучени за охрана на държавната граница и за откриване на хора в пресечени местности.

От полицията уточняват, че в деня на изчезването детето е било облечено с жълто яке и шарен клин. Любка е висока около 120 см, страда от детска церебрална парализа, движенията и говорът й са затруднени. От дирекцията в Монтана апелират гражданите, които могат да дадат информация по случая, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР. Анонимността е гарантирана.