Поредно брутално насилие над кученце в парка на гр. Мездра.

Клипче с поредно брутално насилие над куче в гр. Мездра се появи в социалните мрежи. Кучето е завързано в сезален чувал с троен възел, така че да не може да диша, и е захвърлено в градския парк. Освен това сезалният чувал не пропуска въздух.

Действието се развива на 2.12.2019г. в района на „резервоара” (градския парк). Бдителни граждани сигнализират на зооактивист от Animal Help Mezdra. Той заснема всичко с мобилния си телефон, за да покаже колко жестока е тази масова практика в Мездра (това не е първият подобен случай за тази година). След това възлите на сезалния чувал се развиват с голи ръце от зоозащитника, защото явно той без подготовка се е втурнал, тичайки да спаси кученцето, оставяйки всичко, и без да мисли за нищо. Накрая кученцето е спасено, макар и много уплашено.

Трябва да се напомни, че от мястото на поставянето на кучето в чувала - на около стотина метра живее мъж, застрелял всичките домашни любимци на съседите си, застрелял и много бездомни кучета и котки (любимци на дечицата, играещи в района на гимназията), и осъден само за едно от стотиците си убийства. Но садистите и убийците може и да са повече от един, може да са някъде сред обикновените хора.

Случката трябва да послужи като огледало, в което всеки един гражданин на Мездра - да се огледа и да види дали той вижда в себе си насилника, или насилникът е сред съгражданите му, с когото трябва да всеки един да се бори. Случаите на подобни насилия над животни зачестяват.

Видео: facebook.com