Ръководителят на Археологически комплекс "Калето" инж. Димитър Павлов направил обстоен анализ на услугите, които се предлагат в туристически атракции в страната и чужбина. Прецизирал и кои от тях са предпочитани за посетителите.

"Голяма помощ при въвеждането на услугата оказа Димитър Труканов, който е лидер на Школа "Живата стрела - стрелба с лък от кон - България", ръководител на Школа по конна езда "Мадарски конник", представил България на световното първенство по стрелба с лък от кон в Корея 2016 г. и златен медалист от Световното първенство в Турция 2017 г. Той взе участие и в трето издание на Фестивала на средновековните традиции, бит и култура "Калето- Мездра 2017”, като демонстрира пред многобройната публика ловкост и точност при стрелбата с традиционен лък“, разказа Павлов.

Той поясни, че спортният лък, с който гостите на крепостта ще имат възможността да стрелят, е специално подбран. така че да се използва от посетители на различна възраст. Размерите и тежестта му са подходящи за употреба от малки и големи.