Своя професионален празник отбелязаха и бъдещите кулинари от ПГ „Алеко Константинов“ .Под ръководството на учителите по професионална подготовка - инж. Цв. Ценова и Десислава Петкова, младите кулинари бяха избрали да отбележат празника по оригинален начин, превръщайки учебната кухня в място и за забавление, и за свещенодействия около работните плотове и готварските печки.

Учениците от 9 - ти и 10- ти клас показаха вече овладени тънкости в приготвянето на класически и традиционни ястия, както и нови варианти на познати рецепти. В същото време единайсетокласниците и дванайсетокласниците представиха интересна презентация под наслов „Послания от кухнята- „Сладко изкушение““, в която бяха подбрали приготвянето на оригинални ястия както от българската традиционна кухня, така и от кухнята на други народи.

Истинско предизвикателство за най-новите членове на гимназиалното семейство „Алековци”– осмокласниците,бе да разпознаят със завързани очи едни от най – популярните подправки и хранителни продукти, използвани в българската национална кухня.

Празникът завърши с много смях и вкусни хапки, приготвени от самите тях.