Неотложните дейностите по обезопасяването на трасето бяха предприети поради притесненията на жителите в село Крета от интензивния трафик, който минава през населеното място след спирането на движението в двете посоки по главния път между Мездра и Люти дол.

Въпреки посочените обходни маршрути от АПИ и указателните знаци, голяма част от шофьорите предприемат преминавания и по други пътища. Такъв е случаят в село Лик, където преди дни тир не успява да мине по тесен мост, при навлизане в селото и почти разрушава едната страна, сподели кметският наместник Валентина Мишева.

Кметският наместник на селото е подала две докладни за възстановяван на два моста в селото. Единият пострадал от трафика, а другият от придошлата вода през миналата седмица, когато бързото течение отнесе водопровод, свързващ две улици.

Община Мездра е предприела мерки за справяне с натовареното движение, като кметът на Общината потвърди, че ще бъде обновена пътната маркировка на цялото трасе, включително в града, при подобряване на времето и спиране на валежите.