"Полуинвалид съм, с две износени стави, а масите в новата част са много високи за мен. Там не ми е удобно и затова сме навън", каза Ани Михайлова - търговец на зеленчуци.

Неин колега сподели, че всеки четвъртък идва със стока около 2 тона. "Мястото, което е определено за продажба в новите пасажи, не е достатъчно и е крайно неудобно", коментира Ивайло Ангелов.

Силно афектиран от факта, че повечето търговци бяха позиционирали своите щандове на пътното плато и реално улицата бе блокирана от хора, а повечето маси в покритата част, бяха празни, бе Горан Филипов.

"Има много неща, които трябва да се коригират. Колите и бусовете са паркирани далече и трябва да пренасяме всички касетки на ръце. Говореше се, че на улицата не трябва да има сергии, а има", възмутено каза Филипов.

Част от производителите също бяха недоволни, тъй като в покритата част няма условия за съхраняване на техните продукти.

"Навън съм, защото в покритата част няма ток. На мен ми е необходим заради хладилната витрина", подчерта Тодор.

Разочарован бе Евгени, който е един от малкото производители на местния пазар. "Идеята беше всички да бъдем в новата част. Повечето останаха на улицата, където е потокът от хора, а ние какво правим тук, вътре", попита възмутено той.

Разбира се, имаше производители, които бяха впечатлени от реконструкцията.

"Харесва ми, че пазарът е голям и има много хора", подчерта Евгения Василева - производител и собственик на мини мандра във врачанско село. Тя добави още, че ако има възможност да предлага стоката си всеки ден на пазара, би идвала, защото има постоянни клиенти, които оценяват домашните продукти.

Някои от клиентите споделиха своите препоръки, с цел удобство както за клиентите, така и за търговците.

"Всичко ми харесва, аз наблюдавах и самия процес по изграждането на съоръжението. Но единственото, което е недостатък е, че улицата е пълна с щандове и хората оставят колите си далече", каза Цецо Баев.

Стефан Александров пък заяви категорично, че това е прекрасна придобивка. "Може би е най-хубавият пазар в цяла България", добави още той.

Мнението на повечето хора е, че новата организация на пазара не е добра, защото първоначалният замисъл не е осъществен, а правилата сякаш не са еднакви за всички търговци.