УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

МИЛИ ХОРА!

Поздравявам по случай Международния ден на възрастните хора – 1-ви октомври.

Обръщам се към Вас като към хора, които продължават да участват активно в обществения живот и Ви благодаря за Вашата всеотдайност и принос за развитието на общината. Искам да изразя своето преклонение пред мъдростта и опита Ви и възхищение към успехите, постигнати от Вас през годините.

Времето, в което живеем, налага необходимостта да обръщаме все по-голямо внимание на възрастните хора между нас.

Старостта е естествена част от живота на всеки един човек. Нека с общи усилия направим така, че тя да бъде изживяна достойно! Нека на този ден, в който всички по света отдават почит към хората от третата възраст, всеки да направи нещо за поне един възрастен човек – да му помогне да пресече улицата, да напазарува или просто да поговори с него. Нека да изразим уважението и обичта си към възрастните хора, да им покажем, че не сме безразлични към тях, да им дарим усмивка и присъствие!

Вие, нашите родители, навлезли в най – мъдрия период на своя живот не се нуждаете от съчувствие и красиви думи, а от постоянна грижа и уважение. Минали сте през нелеки житейски битки, за да бъдете днес пример за подражание на децата и внуците си. По този повод искам да Ви уверя, че ще съдействам с всички сили за подобряване живота на възрастните хора.

Пожелавам Ви от все сърце здраве и спокойни старини с близките за Вас хора.

Честит празник!

КМЕТ НА ОБЩИНА БОРОВАН

ИНЖ. ДЕСИСЛАВА ТОДОРОВА