„1 юни е най-усмихнатият и вълнуващ ден в годината! Днес е вашият празник, а ние с цялата си обич и всеотдайност се опитваме да го направим незабравим. Посвещаваме този прекрасен ден на вас, защото го заслужавате. Нека вълшебството и магията на детството ви съпътства през целия ви живот! Бъдете здрави, винаги усмихнати, мечтайте и сбъдвайте мечтите си”, каза при откриването на тържеството Петя Аврамова.

Ръководителят на структурата на Младежи ГЕРБ Ивайло Иванов пожела на децата много сбъднати мечти и щастливи мигове.

„Бъдете здрави, любознателни и нека винаги да има слънце в живота ви”, допълни той.

Празникът започна с пристигането на Вълшебната фея, която обяви Конкурс за рисунка на тема „Моята мечта”. В него се включиха над 50 малки художници, които пресъздадоха мечтите си в картини. Творбите бяха оценявани от жури в състав: Росица Стоянова, Галина Романова и Евгени Карталов – художници и преподаватели по изобразително изкуство. Те присъдиха общо 8 награди за рисунка на асфалт и 4 награди на участниците в конкурса за колаж на тема „Моята Враца”.

По време на празника се проведе и надиграване „Ръченица”. Над 50 момичета и момчета танцуваха под ръководството на Геновева Спасова, Валери Спасов и представители на детски танцов състав „Радост”.Журито определи шестимата победители, а всички участници получиха много лакомства и награди, осигурени от ПП ГЕРБ.

ПП ГЕРБ – Враца честити празника на всички деца и жители на Враца.